"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. január 8., vasárnap

A viadal előestéje

Jó ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy változtatnom kell. Le kell fogyni, mozogni kell, utálom az életmód váltás kifejezést, mert annyira elcsépelt, de itt kérem erről van szó. Ideje megint odafigyelnem magamra, tenni valamit azért, hogy csinosabb legyek és egészségesebb, nem csak sóhajtozni és áhítozni a fagylaltos bödön felett.

Az idő elérkezett, belekezdek "A programba". Sokkal profibban hangzik ez, mintha azt mondanám, hogy a diétába/fogyókúrába. És persze profibb is, mert itt nem csak arról van szó, hogy egy új, meghatározott rend szerint fogok étkezni, hanem mozogni fogok. M O Z O G N I, így nagy betűvel. Mert az egyik nélkül a másik nem megy, ezt már tudom, rutinos fogyókúrázó voltam/vagyok.

Az egész hóbelebancban segítségemre lesz Ketket, ő a példa előttem, és nem mellesleg ikertestvér. Utóbbi nem látszik, mert az utóbbi 5 évben sikerült 97,6 kg-osra felhizlalni magamat (ez még nem a konkrét kezdősúly, az előbb rápattantam egy random mérlegre, ami nem az etalon lesz). Leírva némileg megdöbbentő, bár nem ért váratlan meglepetésként. Nem is kezdenék értelmetlen önmarcangolásba, hogy "húúú, hogy tehettem ezt magammal" és "undorodom a testemtől, egy bálna vagyok" aztán "szar az élet kövéren, szüp-szüp, nyiff-nyaff". Ez mind baromság és hátráltató tényező. Egyértelműen nem utálom magamat, szeretem ami vagyok, csak a csomagolás nem a legmegfelelőbb jelenleg, dehát pont azért vagyok itt, hogy ezen változtassak. Ebből láthatjátok, hogy nem túl sok lelki trippertől sújtott rinyálós poszt olvasható majd itt, legalábbis nagyon így tervezem.

Az első etapot mindenképpen 90 naposra tervezem, ezalatt 15-20 kg-tól kellene megszabadulni, azaz az első cél hogy 7-essel kezdődjön a buli:) Nem tartom irreálisnak a dolgot, bár leírva soknak tűnik a 15-20 kg, de ha túlélem az első 2 hetet,bekattanok, azaz a helyére kattan az agyam, a szemem a célon van, akkor nem lesz gond. Legalábbis semmi áthidalhatatlan. Lesz itt aki rugdosson, ugye MC?:)

A mozgás futás lesz, azaz kocogás, legalább heti 3x előreirányozva, plusz nálam is játszik a gerinctorna, de az igazából az csak ellazít, nem nagy megterhelés. Blogolós csajok közül mondtátok páran (nem nekem, másnak), hogy ekkora (vagy nagyobb) seggel nem kellene még mozogni, elég a diéta is. Nem értek egyet, ráadásul nem tartom képtelennek magam a futásra. Már voltam tesómmal 3x bohóckodni, ugyan elsőre csak ilyen 1,5-2 km-erek jöttek össze, de ha rendszeresen csinálom, akkor menni fog hosszabb táv is. A lényeg a rendszeresség, meg a térerő:)

Tehát kezdés holnap, hétfőn, ami jön:
  • képek hab testemről bikiniben (hahh, mert nekem olyan is van, mármint bikini)
  • 7 napos diéta terv kiterítve 
  • mázsálás (egyelőre szó szerint, de nem sokáig banyek!), korrekt méret táblázat
Kezdődjön a Viadal, én készen állok!:)

14 megjegyzés:

  1. Ma még ehetsz ami beléd fér, aztán megmutatod a speciális képességeidet, és a zsűri dönt hány pontot kapsz:)

    VálaszTörlés
  2. Hát, nem hiszed el, de ma párolt zöldséget ettem csirkemellel:D szóval melegítek:)

    Milyen speciális képességeimre gondolsz?O.o

    VálaszTörlés
  3. Gyagya vagy, csak párhuzamot vontam a viadal előestéjével, az igazival.

    VálaszTörlés
  4. Jah, hehe:)
    Nyilazni tuti nem tudok rendesen....

    VálaszTörlés
  5. Nagyon allat lett a design ezzel a parizsi hatterrel + mangacsajjal :D
    Es most elolvassuk a posztot is :))

    VálaszTörlés
  6. Köszi MC:)
    mostantól majd szolgáltatjuk a mornin' coffee-t:D

    VálaszTörlés
  7. :))) elso poszt tetszik, orulok h vegre valaki nem azzal kezd h gondosan korbekopkodi magat (bar igaz, Ketket sem csinalta:)). Rugdosast vallalok, de csak jobb labbal, mert a bal boka meg mindig baszakszik :)
    A futast szerintem csak a terded miatt mondtak a tobbiek, tenyleg altalaban nem szabad nagyobb sullyal futni, de ott van pl Dagatkocsog (dagadtkocsog.blog.hu), o boven 100 folul indult, es futott vegig, ugyhogy lehet ezt csinalni, csak esszel :)

    VálaszTörlés
  8. Jajah, ésszel óvatosan:) Nem is személy szerint nekem volt címezve, ez egy általános vélemény volt.

    Jah, egy alomból vagyunk, és nem túl nyüszögősből:)

    VálaszTörlés
  9. juhú, blog! :)
    nagyon tetszik a bejegyzés, meglepődtem, hogy mennyire más a stílusod, mint a Ketketé (mondjuk miért is ne lehetne az:D).

    VálaszTörlés
  10. Szia, köszi:)
    Anno pedig MC pont azt mondta, hogy gondolatban meggyanúsította Ketket-et hogy Titti nicken is ő kommentel:D

    VálaszTörlés
  11. Na akkor én jövök azzal, hogy szerintem még ne fuss. Nem vagyok biztos abban, hogy a csípőm nem attól szarakszik, hogy 85 kg-val megpróbáltam futkorászni, mert kb. akkortól datálódik az egész fájás. Nagyon szépen le lehet adni az első 10-15 kg-t futás nélkül is. Ha mindenáron mozogni akarsz, akkor menj el úszni, mert azzal biztosan nem ártasz az ízületeknek.
    És feltétlenül menj el dokihoz, vérvételre, hormonokat nézetni. Én is azt hittem, hogy csak a kajálástól híztam 98 kg-osra, közben meg befigyelt egy kis pajzsmirigy baj is :( Jobb tudni ezekről: 1. akkor tudod kezelni; 2. motivál, hogy nemcsak a külsőd miatt de az egészséged miatt is csináld.
    Amúgy nagyon szurkolok, kb. ugyanonnan indulunk :) csak én az elején még nem blogoltam.

    VálaszTörlés
  12. Szerencsére nincs semmi olyan bajom ami a hízást indokolta volna a helytelen táplálkozáson és mozgásszegény életmódon kívül. Minden évben meg voltam vizsgálva.

    Tegnap már voltam futni, majd írok róla posztot.
    Amint érzek olyat,a legkisebb fájdalmat vagy iszka piszkát, le fogok állni vele. Szerintem minden lehet ésszel. Az úszás tényleg jobb volna, nyáron fogok is, de most télen egyetlen egy normális uszoda van 15 km távolságban, de az qva zsúfolt, 2x30 km meg luxus lenne 450es diesellel hetente 3x4x. Nyáron házilag meg tudom oldani:)

    Te vagy előttem a példa:) Bár a módszereink nem lesznek egyformák, a cél ugyan az, bár már jó nagy fórod van:)Kár hogy nem csináltál before after képeket, annyira látványos lehet mostanra:)

    VálaszTörlés
  13. A mostani állapotomat hagyjuk, a karácsony meg a költözés miatt stagnálás van erősen :( Before képeket ha csináltam volna, napokig sírtam volna felette, jobb ez nekem így :) Amikor elkezdtem, még a lifetilt is gyerekcipőben járt, nemhogy a csajok blogjai, amiből ötletet kaphattam volna :)
    Fura "példának" érezni magam ezen a téren, idáig ha az voltam, akkor az csak a fejemben lévő dolgok miatt volt, a testi dolgokban inkább elrettentő példa lehettem...

    VálaszTörlés
  14. A stagnálás jó, az azt jelenti nincs hízás, hello bello:)
    Jajj ne csináld már ezt az összesíróst!Miért?Komolyan nem értem.

    Azért a blogolós csajok nagy része sokkal jobb helyzetből kezdi a diétát, sokan onnan ahova én eljutni szeretnék, és marha jó tudni, hogy Neked már sikerült, legyél magadra büszke:) Szóval nem annak örülök, hogy te is jó kövér voltál, hanem az eredményednek és kitartásodnak, és a "bizonyítéknak", hogy meg lehet csinálni, csak akarni kell:)

    VálaszTörlés