Valamilyen nagyon lightos husi mellé ajánlom, csirkemell natúran vagy halacska.
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli 352 kcal
- 40 dkg tök 124 kcal
- 1 db tojás 58 kcal
- 3 dkg graham liszt 91,5 kcal
- 2 gerezd fokhagyma 25 kcal
- kb 1 EK oliva olaj 90 kcal
- só, bors, petrezselyem, szárított metélőhagyma
Összesen 740,5 kcal
Kisütve 44,3 dkg
167 kcal/10 dkg
A krumplit feltesszük főni, addig lereszeljük a tököt és besózzuk. Ha már levet eresztett, akkor alaposan kinyomkodjuk. A megfőtt krumplit szintén lereszeljük, hozzáadjuk a tökhöz. Ezután szép sorjában összekutyuljuk a felvert tojást, graham lisztet és a fűszereket egy tálban.
Teflon serpenyőbe olíva olajat hevítünk, nekem spriccelőm van, pár fújás elég, majd belelapítjuk a masszát, tetszőleges nagyságúra. Csak arra ügyeljünk, hogy alaposan lapigassuk ki, hogy szép vékonyak legyenek a tócsnik.Óvatosan kell fordítani, mert lágyabb lesz mint az original verzió.
Egyszerű, és finom:) Én 14 dkg-ot bírtam megenni belőle 15 dkg halhoz, és teleraktam a hasamat rendesen. Oké, hogy nem egy kalóriaszegény köret, de nem is vészes, ráadásul nagyon hasonlít az íze az eredeti tócsnihoz, talán még jobb is, mert nem nehezíti el a bő olajban sült cucc a gyomrot.Cukkinivel is simán meg lehet próbálni, sőt legközelebb én megpróbálom úgy, hogy 1/3-ad krumpli és 2/3-ad tökféle.
A tányéron 20 dkg van, de nem bírtam megenni. |
Hát nem szépségdíjas kaja, de az eredeti sem az. És ilyen nagyon vékonyra kell ám!:) |
Krumplit kihagyva, csak cukkinivel mit gondolsz róla? Hétvégére köretnek cukkinit vettem, de ötletem sincs, mi készüljön belőle.
VálaszTörléspróbáld ki, de szerintem nagyon plöttyedt lenne az állaga a cuccnak. Esetleg akkor több lisztet bele.
TörlésÉs liszt helyett zabpehely? Agyalok... aztán lehet, hogy főzelék lesz a cukkiniből :)
Törlésnyamm, ez nagyon jól néz ki :) fura, hogy ti köretként eszitek, nálunk magában szokás tejföllel, én meg reszeltsajt + ketchuppal :) ki fogom próbálni
VálaszTörlésNálunk is úgy szokás (tejföl+sajt), de most köretkén ettük, mert fehérje is kell az ebédbe:)
Törlés