"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. január 12., csütörtök

Mit (t)egyek egy rokoni vacsorán?

Tegnap Enikő rendesen meggyötört masszázson, ilyenkor nagyon relax állapotba kerülök utána, most is álmos lettem, ráadásul úgy éreztem hogy mindenem fáj, csak úgy kellemesen, így kihagytam a gerinctornát (vasárnap bepótolom).
Az uzsi este 6-ra tolódott, már rendesen éhes voltam, kitartott a vacsiig is, de a túró teljesen rendben volt.
Mostanra érzem, hogy minden program előtti kajamennyiség kiürült belőlem, de még így sem koplalós a történet, ami öröm.
Gyanítom nem eszem meg az 1700 kcl-okat, nem tragédia, de majd most kiszámolom tételesen a tegnapit.

Elég nagy dilemmába kerültem rögtön az első héten. Most pénteken pótoljuk be a párom apukájáénál a karácsonyi etapot, ami egy vacsorát jelent. Évente kb. kétszer megyünk hozzájuk, igazából nem vagyok olyan viszonyban velük, hogy "hisztizzek" a kaja felett, vagy külön hamit kérjek magamnak, de akkor is kijönne a szemük mint a csigának, ha vinném a kis dobozkámat és abból piknikeznék. Most mi legyen?Színleljek betegséget és ne egyek semmit? (ezért is magyarázkodni kell ugye:() Vagy egyek minimális falatkákat abból ami van sunnyogó üzemmódban? Ti hogy oldjátok meg az ilyen helyzeteket? Help me please.

Kaja:
- 40 g zabp (155,6), 20 g mandula(125), 2 dl tej (100), kv (50)
- 2 graham (100), 5 dkg sonka (50), retek (20)
- 15 dkg csirkecomb (bőr nélkül persze)(204), 10 dkg párolt zöld (28), 1/4-ed zacsi barna rizs (112,5), répás alma (15), kv (50)
- 2 graham (100), 5 dkg sajt (110), 5 dkg sonka (50), paprika (10)
- 125 g túró (117,5), light jogobella (90)
Összesen: 1497,6 kcal

Azért nem 1700, mert egyrészt a tízórait elszámoltuk, 46 kalóriával az kevesebb, plusz ebédre kellett volna enni 2x annyi rizst és +5 dkg csirkecombot.

Pia:
- 1,5 L víz
- 1,1 L tea

15 megjegyzés:

  1. én mindenkinek bejelentettem, hogy diéta van. ha mégis ilyen alkalom van, meg szoktam kérni a páromat, hogy óvatosan, beszélgetés közben hintse el, hogy "ugye tudod anya, Sz. diétázik, meg hú mennyit fut mostanában, tök durva, csinálnál neki egy kis rizst, és megtennéd, hogy az egyik csirkét nem rántod ki? meg összedobhatnál egy olyan jó kis görögsalit, tudod..."
    hát valami ilyesmi:)
    majd vacsikor meg halálra dicsérek mindent, ha sütivel kínálnak, addigra már el tudom hinteni, hogy óóó hát tele lettem, inkább tolok még egy kis salit:)
    ajándékba meg vihettek mondjuk bort apunak, meg üdítőt (light kóla:))) a vacsihoz;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egy valami nálam kivétel, mint thatsme-nél, a párom 85 éves nagyija. ott eszek.

      Törlés
  2. Klassz, hogy így meg tudjátok oldani.
    Itt bonyolultabb a szitu, mert az ember apjának a párja nem az anyukája, akivel én 10x sem találkoztam 6,5 év alatt, feszültebb a légkör, nincs ilyen rádtelózok viszony a kanyarban sem:(
    Ráadásul mi kértük, h legyen péntek, amikor is nehezebb készülni vacsival, mert ők is dolgoznak...és ők belementek, megoldják. Ráadásul jön még ember bátyja barátnővel, mind2 ilyen csontjára száradt skinny fajta, ráadásul piszkálódósak:(
    Nyiff nyaff. Ki kell találnom valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha nagyon izé a szitu, egyél, de keveset, minimálisan szar kajákat
      ne görcsölj nagyon rá szerintem, lehet ezért kinyírnak majd itt, de ennyitől nem lesz baj...
      csak ne hagyd, hogy utána folytatódjon, és térj vissza egyből a kis diétádhoz:)

      Törlés
  3. Ne tökölj rajta, egyél mindenből, nagyon picit, ha van sali azt toljad, tésztát kerüld. Fel se fog tűnni nekik hogy diétázol:)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is keveset kell enni, lassan, mindent dicsérni, hangoztatni, hogy milyen jóllaktál.

    VálaszTörlés
  5. Köszi csajok!
    ez lenne az ebédem holnap :
    Ebéd: 20 dkg karaj, gombás rizs(fél rizs,10dkg gomba), savanyú (705)
    De akkor sokkal lightosabbra veszem, 20 dkg akrikai harcsa (170)+ 30 dkg párolt zöld (84)1/4-ed zacsi barna rizs (112,5). Ez így 356,5 kcal összesen, így megspórolok 354 kcal-t az ebédből és további 222-t az uzsiból.
    Igaz nem ideális, ha a vacsora a leghúzósabb kaja, de ha 600 kcal-t is eszem, akkor sem megyek 1500 fölé. Ajvé:)) *vállveregetés*:))

    VálaszTörlés
  6. szerintem is az a megoldás, amit Debra írt. Talán pont a tesódnál említettem, hogy inkább legyen egy ilyen étkezés a 70 napban, mint konfliktus a családban és hónapokig/évekig tartó sértődések.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ha van husi es a koretet visszafogod,abbol mar baj nem lehet :) Remelem nem sajtos-baconos pizza lesz fagyival es sultkrumplival :D
    Na de most elo a farbaval: kiscipod, kis futos cipod van-e mar, he?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előétel szokott lenni, általában mozzarella paradicsommal (nyamm) és pármai sonka sárgadinnyével, meg ilyesmi cuccok. Nem ettől aggódom, hanem a főételtől, de remélem lesz vmi lightos:)

      Futócipő nincs:( Nem volt még időm elmenni venni (tudod, a prérin legalább egy kisvárosig el kell autózni, h sportboltot találj), de vagy ma vagy valamikor megejtem, hogy vasárnapra legyen már. Kár, h nem célszerű neten rendelni:D

      Törlés
    2. Már rég meglenne ha lehetne virtuálisan cipőt próbálni:)

      Törlés
  8. Én anno ettem rántott húsit is savanyúsággal ez volt hozzá a köret :) nekem bejött akkor még, azt hiszem vacsira is ettem ilyet és tudtam tőle még fogyni is.. persze ez még nálam is az elején volt..
    Titti ügyes vagy már most, hisz elkezdted. Folytasd, kitartás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is a rántotthusi-savanyú kombóra számítok a legrosszabb esetben, köszi a biztatást:)

      Törlés