"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. január 30., hétfő

Köszönöm szépen jól vagyok:)

Megint hétfő, ez már a negyedik amit diétával töltök. Múlt héten nagyon rendetlenül blogoltam, vagyis inkább nem blogoltam, ez történik, ha a munkaidőt 100%-ig munkával töltöm:D
Háromszor voltam futni, illett volna feltornázni legalább 4-re, igazából nincs mentségem, ha annyira akartam volna, akkor megtehetem. Ami jó hír, hogy most már mindhárom alkalommal ment egyben a 3 km, nem akarok megfulladni, nem fáj utána se bokám, térdem, csípőm, ám rendesen elfáradok eme rövid táv végére is. Szerintem, amíg nem érek el egy alacsonyabb súly, mondjuk olyan 80 kg körülit, addig nem erőltetem a hosszabb távokat, sem a csigánál gyorsabb tempót. Az már most körvonalazódik, hogy sosem leszek gyorsvonat:D

A kajálások teljesen flottul mentek péntekig, amikor is következett a hétvége, ami így nézett ki:
Szombat:
- 2 graham, 5 dkg sonka, 2 sz sajt, kv 304 kcal
- protein szelet 170 kcal
- 8,5 dkg csirkemell, fél alma,hagyma, 1/4 barna rizs, kv 306 kcal
- 125 g túró, 1/2 natur joghurt 147 kcal
Összesen 767 kcal, ami nagyon kevés:(
A tízórai azért lett elszúrva, mert vásároltam egész délelőtt és kora du, és nem volt nálam más csak az a protein szelet. Az ebédet kedvesen a párom anyukája készítette el nekem, ami roppant aranyos volt tőle, hogy főzött külön rám, csak én mondtam, hogy 15-20 dkg csirkemellet eszem meg egy egész almával, ami végül is elkészült, úgy ahogy kell, de aztán úgy döntött, hogy ő is ezt eszik, így megfeleztük. Persze mivel nem lakott jól (ő sem) így evett egy jó adag hurka/kolbászt párolt káposztával és krumplival, én meg megittam fél liter vizet....Aztán lehet, hogy beleléptem a lelki világába, mert nagyon ajánlgatta nekem a párolt káposztát (mert hát alig ettem), ami "csak zöldség", én meg kissé élesen kérdeztem meg, hogy mennyi olajjal és cukorral is csinálta?Mert legalább 200 kcal abból egy evőkanállal... Na mindegy, nem akarok hálátlan köcsögnek tűnni, mert örültem, hogy kaptam kaját, csak kissé éhen mérges lettem. Utána pedig egyszerűen elfelejtettem uzsonnázni, és éhes sem voltam, ki tud elmenni rajtam?

Vasárnap családi ebédre kellett menni megint, amire rákészültem, lightos reggeli, uzsi kihagyva. Ám nagy szerencsém volt megint, mert az egyik csajszi kényszer diétán volt, így zsiradékmentes brokkolival töltött csirkemellet ehettem kis rizzsel, sajnos zöldség és sali olyan volt, amit nem ehettem meg.
- túró, jogobella, kv 257 kcal
- üres húsleves répával, 10 dkg brokkolis csirkemell, 2 kanál rizs, kv (ezt max. 400-500 kcal-ra értékelem, mert éhes maradtam rendesen)
- 2 graham, 5 dkg sonka 152 kcal
- 1 alma, 3 dkg sonka, 2 abonet, túró, jogobella 308 kcal
Legrosszabb esetben is 1217 kcal összesen, igen rossz elosztásban, de estére nagyon éhes voltam a futás után.
Sikerült megint kínos, kellemetlen helyzetbe hozni a majdnem anyósomnak az ebéden, de én voltam a hülye, mert nem szóltam ki előre, hogy ne reklámozza mások előtt, hogy diétázom, pedig eszemben volt, csak mégsem szóltam neki. Erre mi történik? Basszus 7 éve tészta nélkül eszem ezeken az ebédeken a kurva elmaradhatatlan levest, erre rácsodálkozik a Mama (80 éves, ő a "Híztál!!" nagyi), hogy miért nem szedek tésztát, erre majdnem anyós jó hangosan válaszol helyettem, hogy hát nekem NEM SZABAD MERT FOGYÓKÚRÁZOM. Elöntötte a szar az agyamat egy pillanat alatt, és ott mindenki előtt mondtam,hogy "tudhattam volna, hogy előre szólnom kellett volna neked, hogy ne kiabáld ki mindenkinek ami rám tartozik". Erre meg csak pillogott meg vigyorgott rám, hogy most miért baj, hogy elmondta, ugye nem baj????Én meg csak csikorgattam a fogam.
Egy másik társasságban valószínűleg nem zavart volna, de itt, a skinny family-ben, ahol ennyi év után is kissé karót nyelten érzem magam, egyszerűen majdnem elsüllyedtem,  annyira kínos volt az egész. Mert ha látszódna a fogyásom akkor oké, de nem látszódik még igazán, és ki tudja, hogy számukra látható lesz e bármikor és egyáltalán, de azt már fixen elkönyvelhetik, hogy az unokatesójuk kövér barátnője megint erőlködik, és megint nem sikerül neki lefogyni. Szóval teljesen megalázónak éreztem a szitut, és Zs kicsit sem érezte a dolgot:( Mondjuk rendszeresen van érzéke mások kínos helyzetbe hozásához, nem csak velem...De ez nem boldogít.
Miylen jó, hogy ezt leírtam, újból felhúztam magam....Nyiff nyaff.

Azért volt totál jó része is a hétvégének:)))

9 megjegyzés:

  1. Zs asszony a zseni:) Ne is törődj vele, inkább azért diétázzál azért mert kövér vagy minthogy beteg. *simi*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Najó, csak tudod, hogy ez olyan dolog amivel nem tudok nem törődni...:(

      Törlés
  2. fffffffuuuuuu ezen én is azonnal felkapom a vizet, hogy minek kell szétkürtölni mikor csak rám tartozik :@ de én nemcsak a kijelentést utálom, hanem azt is, mikor fogyókúrát mond, mert arról mindenkinek valami el..szott almanap meg víznap jut az eszébe, meg a kudarc, és olyankor kedvem lenne az illető képébe vágni, hogy fogd már fel, hogy ez nem fogyókúra!!
    de a kedvencem a barátom anyukája volt karácsonykor, ő megmagyarázta, hogy a diéta az más, mert ő akkor diétázik, ha fáj a gyomra, ha meg le akar fogyni az fogyókúra. gondoltam, nyilván, legalább tudom mitől ilyen duci, amit így utólag nagyon szégyellek, még akkor is, ha nem mondtam ki hangosan, de ezzel engem is a sírba lehet kergetni...
    nyugi, ha ritkán látod őket, akkor előbb-utóbb kénytelenek lesznek észrevenni a változást :)

    VálaszTörlés
  3. Ne aggodj T-ke, majd mire legkozelebb menni fogsz tuti latszik majd rajtad. Szerintem skinnyek is latjak amugy, van szemuk, nem?
    Szoval azon ne bosszankodj h mit gondolhattak magukban, ugyis jol rajuk cafolsz, ha ezt is gondoltak. Beeebebebebeeee :D (igen, az erett 35 eves hozzaszolasat olvashattuk :))

    VálaszTörlés
  4. A legközelebb februárban lesz (mindig van vmi ünnepelni való), egyszerűen észbontó.
    Majdnem anyós (továbbiakban M.A.)már előre reklamál, hogy februárban csak egyszer akarunk menni hozzá, én mondjuk egyszer sem:D De mondtam h hát február nagyon rövid hónap:)))

    VálaszTörlés
  5. "de azt már fixen elkönyvelhetik, hogy az unokatesójuk kövér barátnője megint erőlködik, és megint nem sikerül neki lefogyni." ezt amugy mondjak/ereztetik veled?

    VálaszTörlés
  6. Nem mondják, nem éreztetik. A Mama nem számít, mert már 80:D
    Csak annyira borzasztóan, karótnyelten, erőltetetten tökéletesek, a frász kitör. Valószínűleg én spirázom túl.A hátam mögött biztosan mondják/gondolják. Face to face túl udvarias mind.
    Én vagyok a hülye?

    VálaszTörlés
  7. Valami baja mindenkinek van, ne aggódj :) Februárban pedig meglátják majd, milyen eredményes is volt a fogyókúra!

    Jó volt téged élőben is látni :)

    VálaszTörlés
  8. remélem:)
    köszi, nagyon jót beszélgettünk:)))

    VálaszTörlés