"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. január 10., kedd

Én futottam kérem szépen!

Túl vagyok az első napon, teljesen zökkenőmentes volt. Kapásból beledobtam magam a mély vízbe, azaz elmentünk Ketkettel futni. A terv az volt, hogy 3 km-es etapon megyünk, ebből nekem az első 1 km-t kell futva (kocogva) megtenni, a többi opcionális.
Jelentem ment az 1 km, überkirály vagyok:D Bár 500 méternél azt éreztem, hogy nagyon elhibázott dolog ez az egész vállalkozás, mi a francot keresek én itt az út szélén?? Aztán valahogy sikerült elérni a hídig, igaz csiga tempóban 7 km/óra sebességgel. A teljes táv nekem 2,8 km volt, amiből kb 1,5-1,8 volt kocogás, a többi tempós séta. Jól elfáradtam, de utána nagyon kellemesen éreztem magam.
Ma reggel csak egy leheletnyi izomlázat éreztem, szóval nem terheltem túl magam, ráadásul ez jó hír, mert nem vagyok teljesen tunya, az utóbbi 4 hónap kemény lakásfelújítás nem múlt el hasztalanul felettem:)
Note: vegyél egy futócipőt, mert szeretni fogod a futást!!!
Azért tesóm qva vicces volt, ugrándozott körülöttem mint egy kis bakkecske, körbefutott, lehagyott, visszafutott értem, szóval nagyon jó fej volt, annak ellenére, hogy hátráltattam őt rendesen.

Úgy volt, hogy ma munkaügyben ugyan de el kell mennem egy jó sportbolt előtt, és akkor beugrok egy futócipőért, de sajnos rohanni kellett, túl sok a meló. Így ma hiába terveztünk megint futást, nem tudok menni, mert leesett nálunk 15 cm hó, és a sportcipőm átázós:( Ezért ma 1 óra gerinctorna lesz.

Kaja ügyben az a nagy pockos helyzet, hogy nem cucc betartani az 1700-as diétát, sőt, nem ettem meg ennyit. Ebédnél csak a fele barna rizst ettem (eleve sem szeretem, de zöldséggel legyűröm). Ami fura, hogy a reggeli és a tízórai nagyon bőséges, már túlontúl is. Nem szoktam ennyit enni délelőtt, persze vacsira még bírtam volna tolni valamit:) Szóval egy pillanatig nem éheztem, csak még azt nem szoktam meg, hogy nem nyúlhatok semmihez az előírtakon kívül. Leszedtük a karácsonyfát, én úúúgy megettem volna egy szaloncukrot (feketerdős Milka, nyam nyam)...
Általánosan elmondható, hogy az édesség, süti, csoki fog hiányozni a legjobban eleinte, aztán majd megszokom. Valószínűleg észre sem vettem eddig, hogy a "falatkákkal" mennyi plusz kalóriát viszek be üres járatként.

Tételesen ezeket ettem tegnap:
- 3 graham, 10 dkg sonka, paradicsom, kv
- 40 g zab, 2 dl tej, 20 g mandula
- 18 dkg csirkemell, párolt zöld, 1/4-ed zacsi barna rizs
- 2 graham, 2 tojás, kaliforniai paprika
- 125 g sovány túró, 1 kefír

Inni:
- 2 l víz
- 6 dl üres tea
- 2 dl tej
Ebben még javulni kell, de így is non stop pisilni jártam, és marha hideg van az irodai klotyóban...

11 megjegyzés:

  1. nahát, nálunk szinte CSAK fekete erdős Milka van, mert az a kedvencem...meg tudom számolni igen könnyen, mennyit ettem belőle most Karácsonykor:) na de majd egy pótlom, direkt raktam el belőle:)
    futás poén, egyre jobban fog menni, magad is meg leszel lepődve:)

    VálaszTörlés
  2. áhá, lebuktál:) btw értem én, hogy a szaloncukor fogott meg a legjobban a bejegyzésből:D:D

    VálaszTörlés
  3. Nem is hátráltattál, otthagytalak kétszer, jó kis kényelmes futi futi volt:)
    Jó ez a gif:)

    VálaszTörlés
  4. :)) Tok ugyi voltal, erezd magad megdicserve! :)
    Kaja: ha a delelottit soknak erzed, az estit meg kevesnek, akkor valszeg tenyleg pont jo lesz.

    VálaszTörlés
  5. Köszi:)) megdícsérve jóóó:)
    hát igen, éhes vagyok most is kicsit, de semmi olyan amit a Vampire diaries új része ne tudna feledtetni:D

    VálaszTörlés
  6. Ha a barna rizshez keversz egy kiskanál zöld pestót (10g, 44 kcal), akkor nagyságrendekkel jobb íze lesz. Ha a túró+kefír helyett túró+joghurt+gyümölcs keveréket eszel, meg is van az édességed :)

    VálaszTörlés
  7. Jajj, a pestót nem bírom megenni:(
    A túrót light jogobellával fogom még keverni, nagyon finom, tényleg megfelel egy lightos édességnek:)

    Igazából tesóm ezt a diétát már kipróbálta, kb. ugyan azokat a kajákat szeretjük-utáljuk, így ez nekem teljesíthető lesz. Tpk jókat lehet enni.
    A legjobban a vajas kifli fog hiányozni:D

    Milyen gyümit teszel a túróba?és akkor natúr joghurttal?

    VálaszTörlés
  8. Krémtúróba (fél kg-s kiszerelésben lehetett kapni, fehér doboz, narancssárga fedő, ha jól emlékszem 90 kcal/100g) kevertem epret, isteni finom volt. De a light gyümölcsjoghurt + túró is jól hangzik, azt meg én fogom kipróbálni.

    VálaszTörlés
  9. Olyan krémtúrót még nem próbáltam, hol szoktad venni? Mert ha jön az eperszezon, akkor a friss eperrel nagyon jó lehet:)

    VálaszTörlés
  10. Majd megkeresem, én is tavasszal csináltam sokat, azóta nem vettem ilyen túrót.

    VálaszTörlés