"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. január 16., hétfő

Day #8

Na az én fejem nem volt ilyen unott méreckedés után:)
Rálopóztam a mérlegre reggel, és kijött a szemem, mint a csigának, mert 94,2 kg-ot mutatott, ami pontosan 2,5 kg fogyás (víz vesztés). Hát most mit mondjak, szuper, jobb mint gondoltam:))))
Ennek hatására beindult az álomgyár, mely szerint a harmadik hét végére milyen überfasza lenne lemenni 89,9-re, kiesve így a büntető 9-es kategóriából (najó, még a 8-as is büntető) :)

Úgy gondolom jól ment az első hét, az étrend betartása nem gond, még úgy sem, hogy lecsökkentettem 1700-ról 1500-ra a kalóriákat. Jó találmány a napi ötszöri kajálás, mert így elég rövid idő telik el az étkezések között, nincs kísértés bűnbe esni. Majd valamelyik délután kiszámolom, leírom és felteszem az "új" diétámat, mert azt hiszem megegyezhetünk, hogy fogyókúra idején hülyeség lenne leerőltetni a kaját, ha már egyszer jóllaktam. Így száműzöm a 10 dkg-os sonka evéseket is, mert nem esik jól annyit letolni, plusz rámegy a gatyám a sonkákra. Még nem unom az ebédeket, ami mindig valamilyen száraz husi párolt zölddel és rizzsel, nem tudom hogy lehetne ezt változatosabbá tenni ugyanannyi főzési idő ráfordítás mellett.
Mozgás is rendben volt, 2x 1 óra torna és 2x3 km futás, utóbbiból értelem szerűen nem futottam a tespedésből egyből le a 3 kilcsit, de a táv megtétele kipipálható. Lehet beiktatok még egy futást, a hét eleje és vége túl messze van egymástól, jobb lenne a közepén is futni egyet, és akkor a 2 gerinctorna marad közötte, ami mondjuk nem megterhelő, így sokat nem formál rajtam,csak jólesik.
Nem ér röhögni, de nagyon vagánynak érzem a futás dolgot, beléphettem a "futós csajok" közé, ami szuper érzés, és motiváló, hogy a többiek simán nyomják az 5 km-ket heti sokszor. Ide szeretnék idővel én is eljutni, ha sikerül, megjutalmazom magam valamivel, még nem találtam ki mivel, de kigondolom.

Még mindig lelkes vagyok (még szép!), tényleg nagyon szeretnék csajos alakot ölteni tavaszra/nyárra, ráadásul tényleg itt volt az idő, még szerencse, hogy most szólalt meg a vészcsengőm, és nem 100-on túl, gondolom onnan lelkileg és fizikailag is nehezebb visszajönni.
Nyilván a mélypontok sem egy hét után jelentkeznek, még nem fásultam bele a programba, de azt már látom, hogy teljesíthető a feladat, nem fogok belebukni hacsak nem történik valami világvége katasztrófa körülöttem, és miért is történne ilyen, amikor rendben van minden, meló családi és szerelmi szinten.

Vasárnapi kaja, csak a rend kedvéért:
- 5 dkg sonka, 5 dkg sajt, 3 graham, 1 paprika, kv
- 10órai kimaradt, mert később keltem, és nagyon jóllaktam a reggelivel (futás előtt toltam 5 szem mandulát azért)
- 15 dkg szűzpecsenye, párolt zöld, barnarizs, kv
- fél pomelo, 1 light jogobella, 15 g zab
- 80g tonhal saját levében, jégsali, 5 dkg sonka, 14 paprika (ez nagyon szar volt, utálom a tonhalat, többet nem eszem ilyet)
Összesen: 1243 kcal (érdekes, kicsit sem voltam éhes, még este sem...)

6 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest, hogy 1500 kalóriát akarsz enni, 1200-t eszel, és elvagy vele :) Ha nem okoz gondot, tarts kb. 1300-at. A sajt mondjuk szerintem luxus, azt kihagynám, helyette én még kenyeret ennék, de az én vagyok, meg a szénhidrát mániám :)
    A száraz hús+zöldség sokkal jobb tud lenni, ha az egészet beteszed egy sütőzacsiba együtt, némi fűszerrel. Kalóriába ugyanaz, ízre sokkal jobb.
    És májusban, immár csinosan futsz majd velünk egy Margitsziget kört :)

    VálaszTörlés
  2. Majd ma, ha lesz egy kis időm kiszámolom, hogy valójában mennyit eszem, mert nem az előírtak szerint, és akkor kiderül mennyire vagyok az 1300-tól.

    Én nagyon szeretem a sajtot, bár ennek a light mozzarellának és trappistának nincs valami sok íze, el tudnám hagyni simán...
    Szerinted nem eszem már így is túl sok grahamet? (mert nyilván többet ér egy szelet abból valamivel mint 5 dkg fűrészpor ízű sajt...)

    Az ebédeket mindig sütőzacsiba hányom össze, úgy tényleg sokkal jobb, és időt spórolok vele:)
    Ma is rálopóztam a mérlegre 94-en állok, szóval megy ez:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem szénhidráttal kapcsolatban ne kérdezz, mert ezen a téren én is gáz vagyok :(

      Törlés
    2. Nem vagy gáz!Nagyon meg tudom érteni a szénhidrát és édesség éhséget...Kíváncsi vagyok nálam mikor jön el a "lekaparom magam ha nem ehetek egy csokit" nap...
      Ha belegondolok a normál étrendembe, jó részét teszik ki a szénhidrátok, mert semmi sem jobb mint egy vajas kifli (max 2 vajas kifli).

      Törlés
    3. Még ha csokit kívánnék, azt megúszom fél tábla esetén is kb. 300 kalóriával. De én a csokis fánkot, kürtős kalácsot, vajas-mézes kalácsot kívánom, ezekből még egy kis adag is kb. 1000 kalória :(

      Törlés
    4. uuu,fahéjas kürtős kalács *nyel egy nagyot*
      Én leginkább a kekszeket,sütiket szeretem, a legjobb a csokis-mandulás chilis kekszem, szerintem abban egy darabkában legalább 200 kcal van, ha nem 300...
      Akkor most ezt befejezem....:)

      Törlés