"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. március 28., szerda

Day #80 - nyiff nyaff

Elég régen írtam már, most van egy kis időm, de talán nem a legjobbkor, mert nyűgös napjaim vannak, és ilyenkor mindig olyan borúlátó vagyok, de legalábbis unott.
Mintha kezdenék belefáradni kissé a diétába, utálom a csirkét,a pulykát a hülye halat, lassan úgy érzem embert ölnék egy rántott csirkeszárnyért, kacsamellért, kacsacombért, ne adj isten egy szép véres steakért KRUMPLIVAL! És mindezek felett métely édes süteményekkel szeretnék jóllakni, mocskosul nagyot dorbézolni válogatott finomságokból, és nem csak úgy módjával, ami a kisvilla hegyére ráragadt...
Még 3 nap és leköszön a piros betűs ünnep, alig várom, mert megmarom magam ettől a zabálhatnéktól. Komolyan, nem arról van szó, hogy éhes vagyok, csak egyszerűen ennék, tiltott dolgokat. Bele sem merek gondolni régen mit zabálhattam fel ilyenkor anno engedve a belső kényszernek, gyanítom lehettek 4000 kcal-os napjaim...
Azt hiszem most fejezem be az önsajnálatot...

Amint már említettem másfél hete a párom is csinálja velem a diétát, ugyan azt eszi mint én, csak többet, olyan lelkesen számolja a kalóriákat, hogy már röhögnöm kell:D Ha teleheti lecsap a kalóriás határidő naplómra, és egyből belefirkálja a tutit. Úgy alakítottuk ki neki a kajarendet, hogy ne kelljen lemondania arról amit nagyon szeret, valamint engedélyezve van neki heti 1x 2-3 dl száraz vörösbor, mert így megmaradhat a szokásos fiús beszélgetős borszakértős szeánsza apukámmal.
Ipari mennyiségű sovány sonka fogy otthon, képzelhetitek...

Futás ügyileg múlthéten visszavettem a tempóból, háromszor voltam 5 km-t, mert éreztem hogy megerőltettem a lábamat, sok volt egymás után 5x5 km-t futni.. A héten még nem mozogtam semmit,  megfogadtam, hogy nem kínlódok a futással hasfájós időszakban, de csütörtök-péntek-vasárnapra terveztem 5-5 km-t. Talán akkor már tesóm is elég jól lesz hozzá, hogy eljöjjön velem, mert egyedül nehezebben indulok neki:)

Szóval ennyi van velem, csinálom amit kell mint a gép, közben néha nyiffogok, de nem kajálok mellé, és mozgok rendesen. Mivel úgy tűnik, mintha már 1000 éve csinálnám, és ez a természetes életmódom, így nem nagyon tudok naponta bejegyzéseket gyártani ugyanerről. Lassan oda jutok, hogy kéthetente feldobom a képeket a változásról, aztán kész:)

4 megjegyzés:

  1. Miért nem engedsz meg magadnak valami finom, de diétás kaját? Mondjuk sütőben sült rántott husit, fokhagymás sült karajt, véres steaket (brr... de ha te szereted...). Egyik sem kövér husi, nyilván több kalória, mint a csirkemell, de számolsz vele, és máshol megspórolod. Ezeket a trükköket te is jól tudod, csak mintha most kevésbé lennél kreatív, mint korábban. Ötletelj tovább, mert azokból én is sok hasznosat merítettem :)

    A 90. napi méréseid után pedig engedj meg magadnak 1-2 normális napot. Nem zabálósat, csak olyat, mintha nem diétáznál, és azt edd, amit kívánsz. Nem fog annyira visszavetni a fogyásban, mint amennyire fel fog tölteni a jövőre nézve. Nekem, a folyton renitenskedőnek elhiheted :)

    VálaszTörlés
  2. Itthon is lehet olyan rántotthusit csinálni ami sütőben sül?(nincs időm Lidl-be menni, meg jobbféle kajákat rittyenteni, Z beteg, és úszom a melóban:()

    Tudom hogy tiszta hülye vagyok, mert elösször rinyálok, amiért nem ehetek, de nagyon szeretnék, aztán kapok kézenfekvő jótanácsot: egyél! erre egyből a "csakazértsem" gombra kapcsol az agyam. Semmisejó nekem.

    VálaszTörlés
  3. Még nem próbáltam, de csináld meg és számold ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd egy hétvégén, mert melóban nem légkeveréses a sütő, és félő, hogy csak odaégne.

      Ma tortillát eszem, van lapom, csak nem tudom hány kcal 1 db:( De majd utána nézek.

      Törlés