"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. október 9., kedd

The road so far...

 
Aláfestő zene Ketketnek

Július óta nem írtam, nem zártak bunkerbe, csak kivettem egy kis blogszünetet.
A súlyom július végén is annyi volt, mint az elején, azaz 76 kg, elkapott egy kis akkor kabbefaxom érzés, így az egész Augusztust kivettem, mint diéta-szabit. Nagy szükségem volt rá, Január eleje óta igen kevés töltőnappal nyomtam az ipart, kissé megcsömörlöttem, át kellett verni a testemet már, mert megállt a fogyásom. 

Nehezen szántam rá magam erre a kitérőre, féltem, hogy hízásnak indulok hirtelen, közben mindennél jobban vágytam egy kis lazaságra, nyári grillpartikra, fagyira, sütire. A súlytartás remekül ment 3 hétig, 75,5 és 77 kg között ingadoztam, a futást nem hagytam abba, de nem is szakadtam bele az igyekezetbe.Körülbelül olyasmiket ettem, mint diéta alatt, csak minden nap megjutalmaztam magam valamiféle nyalánksággal, ez többnyire délutáni édességet jelentett. Érdekes, hogy tésztát, bő zsírban sütött cuccokat, vagy olyan brutál hizlaló ételeket, amiket régen nagyon szerettem, most abszolút nem kívántam. 1800-2200 kcal között mozogtak a napjaim (hát persze, hogy a számolást nem hagytam abba!)

Aztán augusztus utolsó hete betette a kaput. Nem csak diéta szabi, de irl is. Nyaralás ON! Minden nap étteremben kajálás, reggelire keksz és csoki, este 10-kor pizza rendelés, csülök evés rántott hússal, minden, amit el tudtok képzelni, és az is, amit nem. Jah, nehogy elfelejtsem, mindezek örömére be is bahtunk párszor, a jó hír (?), hogy sokkal gazdaságosabb lettem, mint régen, mivel 2-3 pálinkától már szépségemet csak okosságom múlhatta felül. A csúf igazság pedig, hogy a Voldemort a mérleg nem kegyelmezett, az egy heti dorbézolás után 79 (hetvenkilenc bahhd+!) kg voltam. Siralom. Can't belive it. Dögöljön meg a világ, hát kicsit sem lazíthatok??? Világvége.

Szeptember elején újrakezdtem a diétát, yaaay. Back in business again!Egyrészről nehéz volt visszarázódni, másrészről viszont megnyugtató és melegen üdvözölt volt a napi rutin, rend és rendszeresség. 77 kg-ig pikk pakk lejutottam, 76 alá viszont vért izzadva sikerült bekúszni. Futottunk tesómmal, heti 3x4x, de csak 3-5 km-ereket. Aztán agyaltunk, hogy ez így nem lesz jó, eredményesebbnek kell lenni, mert így nincs haladás. A napi 1400 kcal-ból nem voltam hajlandó lejjebb adni, így muszáj volt többet mozogni. Maradtam a kaptafánál, azaz a futásnál, de elkezdtem 7,5 km-t tolni egyszerre. És lőn!Jött a csoda eredmény, heti 25 km-nek megvolt a hatása.

Most 74 kg vagyok, eddigi felnőtt életemben ez egy abszolút lokális minimum. Az elmúlt hónapokat többféleképpen is nézhetem. El lehet mondani, hogy 3 hónap alatt -2 kg, az  hurkalé, és szinte egy helyben toporgás. A másik oldalon viszont idén 23 kg-ot fogytam,  jobban nézek ki mint valaha, és jobban is érzem magam. Igyekszem utóbbit sulykolni, nem a kesergés viszi előrébb a világot és engem. Úgy érzem lendületben vagyok, szépen megy a diéta, nem jelent túl nagy kínt a mozgás sem, sőt, néha kifejezetten élvezem.
Az a terv, hogy December 21-ig keményem tolom a diétát, aztán itt lesz egy hosszabb szabadságom, bő két hét, ahol súlytartás lesz, lehetőleg minimális hízás. Az év vége nálam régóta nagy kedvenc, Karácsony, ünneplés, sok sok olvasás, béke, nyugalom. Mindezek okán nem szeretném "sanyargatással" tölteni ezt az időszakot, inkább megengedni mindenfélét magamnak, ami most semmiképp nem fér bele. Azt gondolom ennyi idő alatt nem tudok túl nagy kárt tenni magamban, ha nem kezdek eszetlen zabálásba (mint Augusztusban).
Remélem, hogy idén sikerül sunyin beosonni 70 kg alá, ehhez arra van szükség, hogy a fennmaradó kb. 11 hétben megszabaduljak 4 kg-tól meg még egy kicsitől. Menni fog!

A poszt végére pedig itt egy ma reggeli kép rólam. Így nézek ki mostanában. Egy szoknyát azért még felvettem:D
 Itt feszítek az új skinny farmeromban:)

Korábbi ígéretemhez tartom magam, ha 73 kg leszek, akkor jönnek bikinis képek és centizés.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ütni fognak az előtte-utána képek, azt hiszem :) Szurkolok, hogy legyen már 73!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon ügyes vagy gratula!!
    Nincs időm most végigolvasni a blogodat, szóval nem akarok okoskodni, ha erről már írtál:) De a képeket nézve nekem úgy tűnik, hogy igazából elérted azt a súlyodat, ami neked ideális, és ezért is nehezebb már innen fogynod. (Tök jó, hogy tartod a napi normális kcal-t és nem adsz lejjebb.) Szerintem innen már tényleg rakd félre a mérleget, mert az már nem fogja azt mutatni, amit még esetleg cm-ben lefaraghatsz magadról. A futáson kívül nem tudom mit próbáltál még vagy szeretsz csinálni, de a testet az is kizökkentheti, ha átállsz egy másik sportra. Nem azt jelenti, hogy hagyj fel a futással, csak ahhoz a tested már hozzászokott, nagyobb adagot kell megcsinálnod belőle, hogy ugyanazt vagy még jobb hatást érj el. Szóval én azt javaslom, hogy futásnak maradjon meg, annyi, amennyit eddig nyáron futottál, és kezdj el mellette táncolni/jógázni/pilatesezni/hulahoppkarikázni, amelyiket szereted, amelyik neked bejön, és szerintem ezekből kisebb mennyiséggel is gyorsabban fogsz közelebb jutni a célodhoz.
    A lényeg persze az út:)))
    További sok sikert és minden jót!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszönöm hogy írtál.
      A hét elején úgy döntöttem hagyom a diétát idén,mert nem mozdulok 74-ről, aztán januártól belefogok megint, átgondolva a dolgokat. A mozgással kapcsolatban igazad van, kellene valamit találni, ami hatékony, és hajlandó is vagyok rá:)
      Ráadásul amióta beköszöntött ez az esős, gyorsan sötétedős idő (úgy 2 hete), nincs meg a heti 3-4 futás, szóval ezért is jó lenne találni valamit amit tető alatt lehet művelni...Csak ne utálnék ennyire tornázni...

      Törlés
    2. ehhhehhh, epp most akartam irni a masik poszt ala h mikor lesznek mar kepek, nekem jo lesz a bikinis 74 kilosan is, eskuszom! :)

      Törlés