"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. február 21., kedd

Day #44

Köszönöm a tegnapi sok kommentet, jól esett, hogy ennyien figyeltek rám és szurkoltok. MC azért jól elkanyarintott tegnap, mit sem törődve intelmeimmel:) És igaza volt, ma már magam sem értem a tegnapi hisztit.
Nem tudom mi többet várhatnék 6 hét után, rendben mennek a dolgok. Mi lesz velem, majd amikor tényleg elkezdek stagnálni, mondjuk amikor majd 2-3 hétig nem fogyok semmit. Előre borítékolhatom, hogy akkor szükségem lesz pár seggberúgásra, na nem azért mert egyből abbahagynám, hanem hogy ne rinyáljak miatta, mert a helyzet óhatatlanul előállhat.

Hatással vannak rám a csajok, nevezetesen Boszi, annyit beszélt már a kalóriaszámlálásról, hogy tegnaptól elkezdtem én is grammra írni mit eszem. Már a tegnapiból látom, hogy sokszor kevesebbet toltam be mint amit kellett volna, ami azért még mindig jobb mintha túleszem a megengedettet. Így kiselejteztem egy idei határidőnaplót, és írom szorgalmasan a kalóriákat. Boszi, örvendünk?:)

Hétfőn ez volt:
R: 2,5 dkg sajt 55 kcal
4,5 dkg sonka  44 kcal
2 graham        100 kcal
kv                     50 kcal
                        249 kcal

T: 30 g zabpehely 112 kcal
2 dl tej                   100 kcal
                              212 kcal

E: 20 dkg csirkecomb 272 kcal
20 dkg párolt zöld      100 kcal
kv                                  50 kcal
                                     422 kcal

U: 2 tojás   136 kcal
5 dkg sonka 52 kcal
3 abonet       45 kcal
                   233 kcal

V: Danone kau kefír 350 g 161 kcal
5 dkg sonka                         52 kcal
                                            213 kcal

Napi összes: 1329 kcal
Folyadék: 3 L
Mozgás: 3,16 km futás (-206 kcal)

Szóval futás előtt belefért volna még egy cerbona müzli szelet is, amire szükségem lett volna, de inkább nem ettem meg. Megéreztem, hogy ebédnél kimaradt a 2 kanál barna rizs, és kevesebb bennem a ch.
Futás ügyileg megmondhatom, hogy most futottam a legjobb időmet, végig tartottam tesómmal a tempót, most először értünk együtt a célba, ami nagyon klassz érzés, viszont megállni még klasszabb volt. Komolyan csak az éltetett, hogy ha gyorsabban futok, akkor gyorsabban hagyhatom abba:D
Azt a dolgot nem értem, hogy jöhetnek mindenkinek a magvas, magasröptű gondolatok futás közben. Biztos velem van a baj, de ez kb 2 soros dalszövegeket tudok mantrázni magamban max, de legtöbbször csak bambulok előre mint egy dinnye. Tegnap a dúdolást váltogattam a "ne hagyd, hogy Ketket lehagyjon" és a "anyaaa mikor állhatok már meg végre" mantrákkal, szóval kimerítettem a mentális energiáimat is:D Azt hiszem Erika említette, hogy futás közben mindig formás seggekre, meg vékonyabb erre arra gondol, ezzel ellentétben ilyenkor én, a szenvedésem tetőfokán pont leszarom a jó lábakat és minden mást is. Sőt, amikor nagyon kínlódom, és véletlenül eszembe jutnak a fentiek, kifejezetten képtelenségnek és butaságnak tartom. Még jó, hogy nem vagyunk egyformák:)

Más. Iker témában olyan érdekesek az emberek. Tegnap mentem kozmetikushoz, Kató is jött utánam, ő még nem volt ennél a csajnál. Ahogy megérkezik, mondja, hogy jééé, ti mennyire hasonlítotok. Az ultimate válaszunk erre, hogy "biztos azért, mert van egy kis közünk egymáshoz, és még ikrek is vagyunk". Erre kozmetikus nőci übernagy csodálkozásba kezd, h na neee, komolyaaaaaaaaan?
Nah, az emberek 80%-ának ilyen a reakciója. Nem értem miért nem lehet egyből levonni a konklúziókat megdöbbenés nélkül, ha már egyszer sikerült megállapítani kútfőből, hogy hasonlítunk. :)
Amúgy is nagyon furcsa elképzelések élnek az emberek fejében iker ügyben...Van egy két sztorim...Na mindegy:)

Legyetek rosszak!>)

12 megjegyzés:

  1. Na kíváncsi vagyok, mennyire válik be nálad is a számolás. Viszont ha már hozzákezdesz, ne légy olyan lusta, mint én, és írd a fehérje stb. arányokat is.

    Futással maxmálisan egyetértek. Ha együtt megyünk a csajokkal, akkor nekem nincs gondom, mert a dumálás leköt (na persze ha olyan a tempó), ha viszont egyedül vagyok, akkor szinte teljesen ugyanezek járnak a fejemben, és kb. 50 méter után már megállni szeretnék. Úgy látszik, vagyunk egypáran ilyen pechesek, akiknek nem lesz szerelem a futás :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, annyira nem érdekelnek ezek a ch fehérje arányok, azokat nem írom. Ha rossz akkor se nagyon ennék mást:)

      Furi, pedig te úgy futsz mint egy gyorsvonat, nem tudom összeegyeztetni ezt azzal, hogy te sem szereted..:)

      Törlés
    2. Ez a gyorsvonatos hasonlat jó volt! Legalábbis nekem ami először eszembe jutott róla, az az, hogy több tonna, lassan indul, aztán meg letarol mindent :) Na meg hogy nem is olyan gyors (legalábbis kis hazánkban). Tudom, hogy nem erre gondoltál, de én jót röhögtem :)

      Törlés
    3. hehe, milyen vaaagy:))) (vicces?:D)

      Törlés
  2. én tegnap nem mertem írni, mert azt akartam, hogy én látom a változást (főleg a derekadon), de mivel vigasztalást nem kértél, és annak értékelted volna, pedig nem szoktam ilyenben (se:) kamuzni, ezért nem mertem:))
    egyébként én mostanában nem fogytam, de azért hetente megjegyzi ugyanaz a pár ember, hogy már megint mennyit fogytam:D nyilván, mert mozgok, és formálódok, egyébként meg tudod, lassan megy le, lassan jön fel, hahaha, most kiéltem magam, itt nem volt figyelmeztetés, hogy ne írjunk:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Debra:)
      Én nem szeretem ha mondják h fogytam (jelenlévők kivételek). PL nagyanyám, mióta megtudta h diéta van, a nulladik naptól kezdve áradozik, és mindig megjegyzi amikor találkozunk h "nagyon megy lefele". Grrr. Kellemetlen.

      Törlés
    2. Meg az se jó, ha nem veszik észre, nem egyszerű az élet :)

      Törlés
    3. Jajah:DDD
      Az ilyen dolgokra szokta mondani az ember, h nem vagy te egy kicsit kabbe a faxom?:)

      Törlés
  3. Mesélj ikersztorikat lééééci :) Volt barátom 2 húga volt ikrek, de 2 különbözőbb csajt nem is találhattam volna.

    futás: ha társaságban megyek, akkor egy bizonyos táv alatt meg sem érzem, de pl. tegnap a 10. km után hiába volt ott P. csak arra tudtam gondolni, hogy mennyi izom lehet a hátsómban ha így feszül :D ha meg egyedül megyek, akkor alapból a határaimat feszegetem, hogy minél hamarabb túl legyek rajta, viszont akkor végiganyázom az egészet és folyton sírok magamban :D

    VálaszTörlés
  4. Jó, majd egyszer ha lesz kedvem kiszivárogtatok egy két általános tévhitet az ikerlétről:)

    Én még sohasem voltam egyedül futni nem tudom milyen lenne úgy...
    Btw nagyon durvák ezek a 10-12 km-es futásaid, el nem tudom képzelni h egyszer majd én is képes leszek rá....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fél éve égő lángoszlopként tiszteltem minden embert, aki képes egyhuzamban akár 5 kilométernél többet lefutni :) aztán rájöttem h nem eszik olyan forrón a kását, és hogy kitartó "gyakorlással" egyre kijjebb tolódnak a határaid, és egy idő után már csakazértis futsz, mert tudod, hogy képes vagy rá :)
      Neked is el fog jönni ez ne aggódj :D Lefogadom, hogy fél év múlva te is kivágod csípőből a 10et :) Látod ott a tesód, aki 9-et fut és ő se kezdte hamarabb fél évnél.

      Törlés
    2. Jajah, ez igaz, az eszemmel tudom is, csak elképzelni nehéz:)

      Törlés