"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. február 9., csütörtök

Day #32

Kicsit hihetetlen, hogy az első programom 1/3-ada így elrepült. Túl vagyok egy hónapon, most sikerült realizálnom ezt a tényt.
Méreckedtem reggel, 90,7 kg voltam, alakul a molekula, ezzel totálban -6 kilónál tartok. Ez arra enged következtetni, hogy a kanyarban nem lesz meg a -20 kg környéke a 90. nap végére, de ha a 15 sem lesz meg akkor csalódott leszek. Na mindegy, majd meglátjuk.
Az osztálytali időpontja is egyre közelebb van, már csak egy hónap...Baromira sajnálom, hogy előbbre lett hozva az időpont májusról március elejére:(

Voltam tegnap megint nyirokmasszázson, most már a kanyarban sem fájt annyira, mint elsőre, ráadásul most már "ingyen járok", angol okítás fejében.

Mostanában kicsit rendetlenül eszem, ami abban merül ki, hogy kimarad az uzsonna, így 1000 kcal-okat produkálok, ami nem a legszerencsésebb. Mindannyiunk nagy félelme, az alapanyag csere lelassulása még nem detektálható nálam.
Nincs amúgy semmi kínom-bajom, nyűglődésem, így nem is lehet rendes posztot írni:D Most kit érdekel az, hogy nagyjából rendben mennek a dolgok, persze leszámítva, hogy másfél hete nem mozgok semmit.
Ugyanis a konditerem találás hamvában halt el:( Mindegy, nem azon fog múlni a fogyásom, hogy télen 2-3 hétig nem lehet futni...
Qva nagy unottság van rajtam.

Tegnap előtti kaja:
- 2 tojás, 2 graham, kv
- 5 dkg sonka, 2 abonett, paprika
- 15 dkg csirkecomb, alma, hagyma, brizs, kv
- 8 dkg sonka, 3 abonet, 1 kefír

Tegnapi kaja:
- 30 g zab, 2 dl tej, kv
- 5 dkg sonka, 2 graham, retek
- 15 dkg afrikai harcsa, párolt zöld, brizs, kv
- 125 g túró, meggyes joghurt (112 kcal, jogobella sajna elfogyott, emberéből loptam)

16 megjegyzés:

  1. Most néztem, Vivi 90 nap alatt -17 kiló, szóval a 15 szerintem menni fog neked :) és ez egyben orraládörgölés is lehetne a lifetiltnek, hogy no lám peak cuccok meg éhezés nélkül is lehet fogyni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért van egy qvanagy különbség Vivi javára, ő csak 19 éves, én meg mindjárt 28 leszek, ez sokat számít.
      Nem tudom hány kalóriás volt Vivi diétája, de sokkal kevesebb nem lehetett mint az én jelenlegi 1200 kcal-om. Nincs szándékomban bármit is Lifetilt orr alá dörgölni, lesz ahogy lesz:) Turmix és zsírégető nélkül is lehet fogyni...

      Törlés
    2. 1400-körüli napjai vannak kiírva, de nem igazán helyesen számolva, szerintem. De azért a -17 kiló,gyönyörű teljesítmény, Titti nálad is végére majd leesik az állunk :) folytasd csajszi :)március végéig még 2,5 hónap, olyan önbizalmat fogsz kapni a futások által, addigra jó idő futod a 7-8 km-eket :) Persze, hogy lehet fogyni, de Pyruvattal és micellarral könnyebb, legalábbis én úgy érzem :)

      Törlés
    3. Ühüm. Te figyelj Erika, az én önbizalmammal eddig sem volt gond, egy kis (vagy sok) futás nem tud ezen változtatni:)
      Biztos jelent 1-2 kg minuszt a Pyruvat a végelszámolásban, de ezt csak 2 teljesen azonos DNS-ű emberen lehetne empirikusan lemérni. Természetes, hogy te mellette vagy, hiszen ezek segítségével (is ) fogytál.:)

      Törlés
  2. Próbáld meg az 1200 kalóriát megenni napközben. Nekem se mindig sikerül (ebben a lelassulós dologban pedig csak fenntartásokkal hiszek), de legalább te próbáld meg :)

    Mozgás: nem kaptatok kedvet a fegyencedzéshez? Nem kell hozzá tornaterem, és csinálhatnátok együtt Ketkettel :) Persze egyes gyakorlatokat ésszel, de elég jól fel vannak építve a lépesek a kezdőknek is.

    VálaszTörlés
  3. Még nem néztem meg a fegyencedzéses pdf-et, pedig neki kellene durálni magamat. Mert amúgy nem rossz ötlet, csak az a fenntartásom, hogy nem kardió mozgás, így lehet rosszabbat teszek magammal, ha csinálom, mintha a tv-t lesném, addig amíg ennyi zsír van rajtam.
    Please advise:)

    VálaszTörlés
  4. szerintem rosszat azert nem tennel, mert izmokat edz, amihez energia kell, es mivel dietan vagy, nyilvan abbol egetne a szervezeted, ami telen melegen tart :)

    a bejegyzeshez kapcsolodoan, a legtobb dietas blogbol a belso, igazi mely gondolatokat hianyolom. hogy hogyan eled meg, hogy dietazol. hat kilot fogytal. milyen erzes, mennyire motival, stb. hogy mennyire tolti ki a napjaid. ilyesmik. szerencsesnek tartalak, es kicsit irigy is vagyok amiatt, hogy a tesoddal ennyire tudjatok ebben (is, gondolom en) tamogatni egymast. en konkretan nagyon rosszul eltem meg azt, hogy anno augusztus kozepen harman kezdtuk egyutt lanyok ezt a fogyokuras-egeszseges eletmod-sport temat, es ebbol maradtam en. egyedul. az egyik lany irtozatosan lusta es motivalhatatlan, es persze sosincs ideje, a masik lany meg befordult es depressziosan zabalta otthon a csokoladet, a telefont meg nem vette fel...nekem ez egy kicsit tores volt a lelkesedesemben, bar....valoszinu ennek igy kellett lennie. azert biztos maskepp ereznek, ha lenne mellettem valaki, aki atmegy ugyanazokon a dolgokon, amiken en is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gondolj arra, hogy az élet valamilyen szinten igazságos, te megkaptad (vagy hamarosan meg fogod) amiért küzdesz, és ők is azt kapták, amibe energiát fektettek: még több időt egy zsíros testben töltve.

      Titti: szerintem sem teszel rosszat, sőt, mintha írt is volna olyat a könyv szerzője, hogy a testtömeged igazodik az elvégzett gyakorlatok nehézségéhez és fordítva (azaz nagy túlsúllyal nem is lehet a "durva" gyakorlatokat megcsinálni), és ez a fajta edzés segít beállítani a testzsír%-ot egy optimális értékre.

      Törlés
    2. Nálam nem is tudom hány csajszi mondta, hogy akkor együtt csináljuk és az egyikük már mondta előre ha lefogyok akkor utálni fog mert irigy lesz rám :( pedig a lehetőség mindenki előtt ott volt, csak velem kellett volna csinálnia, ha ugyanazt csinálja mint én, már jó nő lenne, de nem csinálta, már az első nap előtt feladta :( barátnőmnek gondoltam, lemorzsolódott, néha lát az oviba menet remélem megeszi a rosszindulat mert én mindig mosolyogva köszönök rá :)
      a másik csajszi, most a mozgásra fogom újra rávenni, a diétát és az egészséges életmódot nem mindenki tudja tartani, vagy még nem érett meg rá...pedig van gyermeke, neki fontosabb lenne vagy mégsem ???

      Törlés
    3. Valószínűleg egy lelki szegény vagyok akkor, de egyelőre nem tudok mély lelki életet élni a programommal kapcsolatban.
      Elég egyszerű a dolog, eszem amit kell, mozgom ami elő van írva. Egyelőre nincs nagy változás, mármint külső, belső változásra meg nem számítok igazán, mert jelenleg sincs túl sok elfojtásom a súlyom miatt úgy ahogy a legtöbb fogyókúrázónak, bármennyire furán hangzik ez. Ráadásul elég fegyelmezett és praktikus gondolkodású ember vagyok. Ha néha felvetődik valami "kínom" akkor mondom azért...

      Ketket miatt persze valószínűleg könnyebb, de nehéz megítélni, mi lenne ha ő nem csinálná velem. Bármennyire is hihetetlen, nem ez a fő beszédtémám vele, csináljunk, aztán ennyi. Nem kell sem őt, sem engem tutujgatni, hogy ne hagyjuk abba, van egy terv, belefogtunk, meg kell valósítani, az eszközök a kezünkben vannak.
      Ezért pontosan nem értem, hogy mitől olyan rossz neked, hogy az a 2 barátnő lemorzsolódott, hiszen, te már elhatároztad, szépen megoldottad ráadásul.
      Persze ehhez még hozzáadódik a mi is csoportunk, ami egy támasz mindenki számára a körben, nem? Senki sincs egyedül, itt vagyunk egymásnak a kérdéseinkkel, kételyeinkkel.

      Törlés
    4. Titti, ezt az érzést én is ismerem, barátnőm (akiről talán Ketketnek írtam h 160/65 és mivel én 68 vagyok, kihúzta magát h akkor ő vékonyabb) az elején elkérte tőlem az étrendet, meg tökre belelkesült, hogy jön velem kondizni. mondjuk az étrend része nem érdekelt, hogy betartja-e (nyilván már az első napot sem ette végig), de heteken át nyomta, hogy akkor vegyünk bérletet ebbe a terembe mert mekkora jó má, én meg alapból fenntartásokkal kezeltem a kondit, de a program miatt meg az unszolására belementem, megvettem a bérletet, ő meg csak halogatta, erre páff közölte, hogy neki nincs kedve ehhez az egészhez. Nem azt mondom, hogy eret vágtam magamon bánatomban, de nem esett jól, na. Persze letoltam a kondit, nem is haltam bele, tapasztalatnak jó volt az az 1 hónap. csak ezek után nálam kicsit wtf kategória mikor azon örömködik, hogy ő 3 kilóval (meg 15 centivel) alacsonyabb nálam úgyhogy ő a vékonyabb (nem mentek rá a felsőim, amiből kölcsön akart kérni bulira :D) és hogy akkor minek járt volna konditerembe...

      Erika: fészen olvastam a képed alatt egy lánynak a kommentjét, amiben félig viccesen azt írta, hogy utál téged, de a sok felkiáltójel miatt én úgy éreztem komolyan gondolja, és dühös is rád, azon kicsit csodálkoztam.

      Törlés
  5. thatsme: most pontosan kikre érted ezt a "és ők is azt kapták, amibe energiát fektettek: még több időt egy zsíros testben töltve. " dolgot?
    A volt osztálytársakra? Kicsit elvesztettem a fonalat:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "az egyik lany irtozatosan lusta es motivalhatatlan, es persze sosincs ideje, a masik lany meg befordult es depressziosan zabalta otthon a csokoladet" ezt írta Anna, és végül is így is van, mert ő tett a szebb alakért, míg a barátnők továbbra is hitegetik magukat meg esznek, így biztosan nem fognak lefogyni bármennyire szeretnének.

      Törlés
    2. Olyan qva bénán működik a blogon a válasz erre gomb, valamit csinálnom kellene vele....
      Anna barátnőinek még biztos nem érkezett el a kritikus idő, ami nem jelenti azt, hogy ők örökre úgy maradnak, csak később kezdik (vagy soha:D) :)

      A 160/65-ös barátnődre emlékszem, én biztos mondtam volna neki viccesen, hogy na elmegy a picslibe a törpenövésével:) Nagyon sok embernek nincs normális önképe, ráadásul az egymáshoz hasonlítgatás nagyon emberi dolog, csak értelmetlen.

      Törlés
  6. Mostanában sok lelki dolgot én sem élek meg a fogyókúra kapcsán, de úgy 80 kg körül volt egy nagy változás, amikor észrevettem, hogy a pasik többsége szemében "semleges neműből" nővé váltam újra. Na az jó érzés volt :) Azóta újabb ilyen nagy felfedezés még nem talált rám, gyanítom, most már ha lesz, csak apró változások lesznek.

    Nem féltem Tittit, én úgy látom, az ő fejében a helyén vannak a dolgok: nem a fogyástól/hízástól változik az énképe, mint sajnos többeknek, köztük időnként nekem is. Sokkal inkább tudok aggódni azokért, akik a fogyást versenynek élik meg, összehasonlítva magukat másokkal, vagy a kamaszkori külsejükkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz Boszi, ez most jólesett.

      80 kg körül majd meglátom mi lészen:)

      Törlés