"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. május 21., hétfő

Day #135 - szülinapos hétvége

Nem sokáig örülhettem a 79,9 kg-nak, mivel pénteken az emberem 30 éves lett, amit rendesen meg kellett ünnepelni:) Mondhatom, hogy ez egy töltő hétvége lett... A pénteki napom 1700 kcal-ra jött ki, bár semmi bűnös nem volt benne, a szombat is ekörül mozgott, csak benne volt egy szelet torta és némi sós sütemény. Aztán vasárnap odabasztam az élvezeteknek, ugyanis a párom családját láttuk vendégül ebédre, sorolom miket sütöttem-főztem:
- gyöngytyúkból húsleves
- lazac ropogós fűszeres kéregben (parmezán, méz, foghagyma, vaj, nyamm, valami isteni)
- pikáns mustáros pulykamell almával és sajttal grillezve (ez volt a legdiétásabb)
- szűzpecsenye rántva
- narancsos saláta
- répás alma saláta
- zöldséges kuszkusz
- héjában sült "tarajos" újburgonya 
- gesztenye torta

A rántott húsok királya a szűzpecs, azt hittem elalélok tőle, mivel idén egyáltalán nem ettem semmiféle rántott cuccot (kivéve egy tepsis hamis hal próbálkozást, ami nem érte meg a fáradozást).
Nem mondanám egyébként hogy nyakló nélkül hülyére zabáltam magam, nem ettem pukkadásig/hányingerig, de ezek csak kalóriadús kaják, kivéve talán a pulykát, mert azt teljesen diéta kompatibilisre csináltam, mivel volt fogyókúrázó a társaságban (aki végül mindent végigkóstolt nagyon rendesen:)).
Megállapítom, hogy teljesen elszoktam 3 fogás végigevésétől. A harmadával jóllaktam annak, mint amit régen bepusziltam gond nélkül.
Különben a kaják fele megmaradt, mert eléggé túlméreteztem az adagokat, így ma a pulykát megesszük ebédre a kuszkusszal, a többit meg behoztam melóhelyre, így semmit sem kell kidobni a finomságokból, és nem is nekem kell megenni:) Hát, nem főztem még 10 főre, elég nehéz belőni az adagokat.

Volt ám az én szülinapomon (május 5), egy hasonló töltőnapom egyébként, csak nem írtam róla (nem sunnyogásból ám).  Szóval nem csoda h az utóbbi időben kevésbé fogyok. Persze legalább nem hízok. Az, hogy ma reggel 81,5 kg voltam természetes, bennem van a sok minden még, majd hét végére kiürül, és remélem megint örülhetek a 79-nek:)
Különben érzem magamon, hogy kezdek lazább lenni, mert semmiféle lelkiismeret furdalást nem éreztem a finom falatok miatt, és talán egy gombóc fagyira is el lehetne csábítani már. Lehet, hogy tartok valamennyi szünetet, ha elérem a 75 kg-ot, hogy aztán újult erővel kezdhessek bele az utolsó 10 kg leadásába:)

Múlt hét kivételével egyébként futok rendesen, legalább heti 3x 3-5 km-t. Többre nincs kedv, de szerintem ez is megteszi. Nem vagyok valami nagy sportlady, na. Tegnap már 21 fokos volt a medence, kellene még egy hét szép napos idő, és lehet úszni, trallala, alig várom:)

Különben a rokonok akik jöttek vasárnap még januárban láttak utoljára, ráadásul ők a "skinny család" a "híztál!! nagymamával", így tartottam a reakciójuktól. Nem kellett volna, jó fejek voltak, nem ájuldoztak, de azért észrevették a változást, és megkérdezték mennyit fogytam. A csajok még a módszerről is érdeklődtek, de nem éreztem kínosan magamat, mert sitty sutty túllendültünk ezen, így nem kellett a témával sokat foglalkozni.

Kaptam a párom anyukájától egy gyönyörű pink achát medált, amit ő készített saját kezűleg, majd megmutatom, nagyon szép. Egy éve kezdett el drótékszerek készíteni fél drágakövekből, és most már olyan ügyes, hogy rendesen rendelésre készít másoknak is ékszert.

Ha minden igaz, akkor jövőhét kedden lehet várni pucérkodós képeket tőlem, addigra szeretnék stabilan 80 alá bekúszni.

3 megjegyzés:

  1. Pucérkodós?:D Átmész pornó blogba?:)))
    A lazac darabkájára én is fenem a fogamat, nem emlékszem már az ízére, csak h marha finom volt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a bikinis kép is pucérkodás:P
      hát, ma már nem lesz olyan jó, de hoztam neked.

      Törlés