"If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run." - John Bingham-

2012. április 19., csütörtök

Day #104 - tejberizs recept + ruhapróba

Finnországi zugolvasóm írta egy kommentben, hogy úgy képzeli, ruhában már nem nézek ki nagyon dagadtnak (ő finomabban fogalmazott). Egyrészt köszönöm a feltételezést, igazán jól esik, másrészt még ruhában sem nézek ki normálnak, de ezen nem is csodálkozom, azért 80+ kg-al még senki sem átlagos testalkatú, kivéve ha nagyon magas és elsődleges nemi jelleg lóg a lába között. 

Mivel én szeretem a drága olvasóimat ezért lőttem magamról a változatosság kedvéért egy fotót, ahol illendően fel vagyok öltözve:) Meg lehet skubizni:)
Ing- C&A- 44-es méret (!), bár elég laza már, azért van behúzva a nadrágba. Anyum szerint gáz:D
Nadrág - Ketket szétvágott overallja:) 30-as
Mellény- Reserved 42-es, szintén Ketkettől
Szóval látjátok, nem kicsi ruhák ezek, bár az elmondható, hogy beleférek már a konfekció méretbe többnyire. Aki volt már kövér, vagy csak kicsit teltebb is akár, az nagyon jól tudja, hogy milyen bosszantó, amikor az XL-es méret is kicsi. Persze azért beleakadunk vicces dolgokba kerül fordul, tesóm totál szépen lefogyott ugye már, de volt olyan üzlet, ahol az XL-es póló szűk volt rá, ami azért a qva nevetséges kategória egy 172cm/66kg lánynál... Hiába a ropiharcosok sokadik évtizedét éljük, megszoksz vagy megszöksz... Ebben a lefogyósdiban az lesz az egyik legjobb, hogy akármelyik üzletbe bemehetek, és olyan ruhát shoppingolok, amilyet csak akarok:) Nem pedig azt, ami abban az 5-6 üzletláncban található, aminek német tulajdonosa van....

Viszont, ha gondolatban már elég skinnyk vagyunk, akkor íme egy ma kikísérletezett tejberizs recept. Az ötletet Shapeshifter adta, a megvalósítás legdrágább kolléganőmre és rám maradt:)
Nagy adagot készítettünk, ami 6 főre is rendes porció desszert.
- 25 dkg basmati rizs (a GI-je még a barna rizsétől is jobb, ám fehér rizs, gyorsan fől, hátránya egyedül az ára kb 600 ft egy fél kg)
- 3 dl víz
- 15 db pötyi (helyettesíthető ízlés szerint bármivel, én nem félek a pötyimérgezéstől:D)
- 7,5 dl 1,5%-os tej
- vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- ízesítésnek: Lidl-ben kapható diétás barack és eper lekvár

A rizst a vízzel és a pötyivel feltettem főni, amikor elfogyott a víz (még félkemény volt a rizs) beleöntöttem a tejet, citromhéjat, vanília aromát, és addig főztem amíg puha lett a rizs, és nem tocsogott már a tejben, ám éppencsak ellepte. Ekkor levettem a főzőlapról, és fedő alatt hagytam pihenni 10 percet, ezalatt a rizs beszívta a maradék szutykót. Kész. Szétporciózás után tettem a tetejére 4 dkg lekvárt.
A 6  adag összesen 1200 kcal
Egy adagra vetítve ez 200 kcal + 70 kcal lekvár (de ez helyettesíthető bármivel, mondjuk kolbász nem jó azért)
Sajnos olyan über illatos és hiper finom volt, hogy esélyem sem volt fotót készíteni, talán majd köv. alkalommal:)

23 megjegyzés:

  1. Hoppá, meg nem mondanám hány kila vagy, ha képre kellene saccolnom, max 70 (ha nagyon rosszmájú akarnék lenni, hogy kövérítselek), úgyhogy na, szuper csinos vagy!!!
    (egy zugolvasó nem Finlandiából :D)

    VálaszTörlés
  2. Én is max 70-nek tippelnélek, jól áll ez a cucc :)

    Vásárláshoz: egyik unokatesóm stabil 38-as méret, meglátott egy butikban egy nadrágot, bement, mire az eladó közölte vele, hogy EKKKORA méretet ők már nem tartanak... Röhej.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóóó, és biztos 21 éves volt az eladó 175 magas és 50 kg, kifent kikent... Gondolom unokatesód legszívesebben gyomorszájon vágta volna...

      Velem is volt ilyen, főiskolás koromban, 76-78 kg voltam, 40-es ruhákat hordtam kb, bementem egy üzletbe, mert a kirakatban valami nagyon megtetszett, végigmért az eladó kiscsaj,és közölte - pont ahogy te is írtad- hogy EKKORA méretben ők nem tartanak semmit. Évekkel ezelőtt volt, de teljesen bennem van a mai napig, mert annyira de annyira megalázó helyzet volt. Közben pedig a csajnak bizony a qva anyját, mert mibe került volna azt mondani, hogy bocs de nem tud segíteni?
      A nők gonoszak.

      Na nem mind:) Ti nagyon kedvesek és aranyosak vagytok, mert szépeket írtok rólam:DD Haha. Kenegeti ám a májam, és jól esik. Sajnos ettől még nem változik az ahogy én látom magam. Ráadásul szerintem én tudom/látom, hogy a mellény mi mindent eltakar előnyösen, ti meg csak az optikai csalást látjátok.
      Boszi a megmondhatója, hogy élőben látszik az a 80+.

      Azért felöltözve sokat lehet csalni, és miért is ne használnám ki ezt a lehetőséget?:) Itt persze mindenki tudja ruha nélkül mi a stájsz.
      Mondjuk világ életemben szerettem öltözködni, még akkor is, ha nem vagyok olyan nagyon csajos csaj, de véleményem szerint a farmeres-pólós lányoknál is - mint amilyen én vagyok- sokat számít a jól kiválasztott fazon, mert sokat tuningol optikailag egy jó szabás, vagy éppen elront mindent....

      Törlés
  3. Húha, ezen a képen meg nem mondanám, hogy még nem értél be 70 alá. Nagyon tudsz öltözködni :)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg jól nézel ki. :)
    A nyálam meg csorog a tejberizs olvasatán - az egyik kedvenc ételem...

    VálaszTörlés
  5. Hah, még hogy nem nézel ki normál alkatúnak ruhában. Kifejezetten csinos vagy, valld be, azért tetted fel a képet, hogy bezsebeld a dicséreteket ;). Egyébként nem az számit hogy 80+, hanem egyrészt az, hogy sportolsz (valami gerinctornát is említettél?) és ettôl egyrészt van rajtad egy kis izom, másrészt a tartásod is más lesz, ami nagyon sokat számít. Másrészt tényleg szerencsés alkat vagy, mert egyenletesen van elosztva rajtad az a kis plusz, harmadrészt meg úgy tünik Boszinak is igaza van, nagyon jól tudsz öltözködni ;)
    R. (Finno.)
    (ui.: az édesség viszont sajna nem csak elhízást okoz, hanem szerintem csúnya lesz az ember bôre tôle (narancsbôr, pattanás és száradhat is -- mármint ha hajlamos vagy ilyenekre), a natúr gyümölcs szerintem jobb választás. Mondjuk sajna én is a "bort iszik, vizet prédikál" eset vagyok :), ugyhogy annyira nem kell komolyan venni :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. CSokit vagy csalunk:)
      Nekem a magvaktól lesz ragyás a képem.
      Már nem próbálkozom az összes édesség elhagyásával, mert nem megy, csak idegbeteg leszek. Nálam sosem működött a tiramisu helyett egyél barackot dolog:(
      Az édesség is olyan mint a szex, ha kiderülne, hogy káros az egészségre, szarna rá az egész világ ugyan úgy mint előtte:))))

      Törlés
  6. Titti, megnyitottam a blogot, megláttam a képet, és azon agyaltam, hogy kerültem Ketket blogjára, mert ez ő a képen:D Max. 70 kilónak mondanálak:)

    VálaszTörlés
  7. az nem kifejezés hogy nem vagy dagadt ruhában:D Leesett az állam! nagggyonjó:) hihi. Összefüggésbe sem lehet hozni túlsúllyal ezt a képet! nagyonállatjó. najó, befogom, mert még 20percig tudnék itt nagyonjózni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Najó, legalább ti hagyjátok abba Debra, Anna:) láttatok nem régen irl, azóta 3-4 kg-al vagyok könnyebb csak.

      Majd csinálok előnytelenebb ruhában is egy képet, mert tisztára úgy jövök ki a dologból, mint egy álszerénykedő hülye, aki csak kéreti magát, hogy bezsebelje a dicséreteket. (pedig nem.)

      Törlés
  8. Nahát én sem mondanám meg, hogy 80kg felett vagy, inkább 70 :P. Nagyon csini kééép :) A tejberizs ötlet meg tetszős...én tegnap bulgurral csináltam hasonlót :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálad láttam elösször ezt a bulgur cucmuccot, és komolyan, finomabb mint a kuszkusz:) a barnarizstől meg főleg finomabb:)

      Törlés
  9. Szegény kis ingecske említést se kapott!
    Azé mondjuk el, hogy az is az enyém volt, és hogy Tittitől és a párjától kaptam még anno...verdikt: mindig is magának akarta, és most rátette az enyves kis kezét:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd el jobban, ott van, hogy 44-es ing kellett neked:DDDDDDD

      Törlés
    2. a tulajdonjogok nem voltak tisztázva!:)

      Törlés
    3. Jólvan, akkor most bevallom töredelmesen, hogy a levetett cuccaidból élek...:PPP :D

      Törlés
  10. Bizony, csinos vagy a képen, olyan 60-65 kilóra saccolnálak szerintem!

    VálaszTörlés
  11. 1. a kép kurvajó, már élőben is megfigyeltem, hogy nagyon előnyösen tudsz öltözni (bőrdzseki ftw:).
    2. P-t megkérdeztem mint pasi szemlélő hány kilós csajt lát a képen, az ő tippje (magasság ismeretében) 65 kg volt.
    3. velem a ruhavásárlás ellenkezője esett meg mostanában, de sajna nem pozitív értelemben :( még az S-es felsőnek is túl nagy volt a mell része (ilyen mesterséges szivacskosár volt benne) és durván látszott h eláll tőlem, kérdeztem van-e XS, mire megmondta a csaj kerek-perec (igen 175/50 ránézésre), hogy nem, az én mellemre ez a fazon nem jó, de még ha lenne is kisebb, a hasam miatt úgyse férnék bele (és valóban, neked bizony a jó édes...) :D régebben meg millió EKKORA méretben nem tartunk élményem volt :(

    VálaszTörlés
  12. titti, az jutott eszembe, hogy egyszer szivesen elmennek Veled vasarolni, es feloltoztethetnel ugy, hogy jol nezzek ki, mert nekem meg mindig a krumplis zsak a kedvenc ruhadarabom...kiba jaul nezel ki ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Shopping szívesen bármikor:)))
      De most már csak nyári ruhákat szabad venni. Szóljál, mikor vagy itthon, és akkor összehozzuk:)

      Törlés
  13. Teljesencsinos, nagyon szépen fogysz! :)

    VálaszTörlés